Straatsburg, Bas-Rhin, Elzas, Frankrijk

Ontdek Straatsburg in Frankrijk

Ontdek Straatsburg, één van de mooiste steden in Frankrijk. Wij geven een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden, algemene streekinformatie over Straatsburg en de populairste kinderactiviteiten in Straatsburg die je kan bezoeken. Ontdek waarom een gîte huren in Straatsburg, de moeite waard is.

Streekinformatie Strasbourg

Strasbourg of Straatsburg ligt in de regio Elzas in het noordoosten van Frankrijk. Het is een grensregio die de afgelopen twee eeuwen vier keer van eigenaar veranderde. De verschillende invloeden die hieruit voortkwamen, worden weergegeven in het huidige stadsbeeld. Ietwat buiten het centrum ligt de Europese wijk en het Europese Parlement, waardoor de stad tegenwoordig ook van politiek belang is. In de stad zijn heel wat bezienswaardigheden te bezoeken en is het gezellig rondkuieren in de oude binnenstad met oude, smalle straatjes. De stad wordt volledig omgeven door water, wat bijdraagt aan de gezelligheid ervan.

Bezienswaardigheden in Straatsburg

In het oude stadscentrum zijn er twee belangrijke elementen te bezoeken: de kathedraal en de typische vakwerkhuizen van Petit France. Binnenin de Notre-Dame Kathedraal loopt een trap met meer dan 300 treden naar de hoogste toren. Vanaf hier heb je een schitterend zicht over de stad. Omwille van het Astronomische uurwerk is een aanrader om de Kathedraal te bezoeken om half een. Andere kerken die een bezoek waard zijn, zijn de protestantse kerk ‘Saint Pierre le Jeune’ en de ‘Eglise Saint-Thomas’. Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen terecht in het ‘Palais des Rohans’ dat diverse musea omvat.

Activiteiten voor kinderen in Straatsburg

Om even te rusten of om een leuke tijd met kinderen door te brengen, kan je naar het Parc de l’Orangerie trekken. De naam heeft het park te danken aan de appelsienenbomen die hier geplant werden aan het eind van de 17e eeuw. Het park omvat een botanische tuin en een kleine dierentuin, waardoor het populair werd bij gezinnen met kinderen. Een andere leuke activiteit voor gezinnen met kinderen is een rondvaart op de rivier Ill.

Vakantiewoningen Straatsburg te huur

Een vakantiewoning huren in Straatsburg? Ontdek welke vakantiewoningen Straatsburg te huur zijn op Vakantiewoningenelzas.nl.

Foto: GIPE25, https://flic.kr/p/7yFhwR


Geselecteerde vakantie accommodaties

Er zijn nog geen panden gekoppeld.


Inspiratie nodig?